Ürünler

METHANOL

Diğer isimler arasında metil alkol olarak da bilinen metanol, CH3OH (bir hidroksil grubuna bağlı bir metil grubu, genellikle MeOH olarak kısaltılır) formülüne sahip bir kimyasaldır. Hafif, uçucu, renksiz, yanıcı bir sıvıdır ve etanole benzer kendine özgü alkollü bir kokuya sahiptir. Bir polar çözücü olan metanol, bir zamanlar esas olarak ahşabın yıkıcı damıtılmasıyla üretildiği için odun alkolü adını aldı. Günümüzde metanol, endüstriyel olarak karbon monoksitin hidrojenlenmesi yoluyla üretilmektedir.

Metanol, bir hidroksil grubuna bağlı bir metil grubundan oluşur. Yılda 20 milyon tondan fazla üretilen bu ürün, formaldehit, asetik asit, metil tert-butil eter gibi diğer ticari kimyasalların yanı sıra daha özel kimyasalların bir öncüsü olarak kullanılmaktadır.

Uygulama örnekleri

Küresel mono etilen glikol tüketiminin yaklaşık% 90'ı esas olarak polyester elyaf ve PET üretiminde hammadde olarak kullanılmaktadır. Polyester elyaf esas olarak tekstil ürünlerinde (spor giyim, halı, döşeme) bulunur. Otomotiv endüstrisinde (emniyet kemerleri, hava yastıkları) ve inşaat ve nakliye sektörlerinde (halatlar, brandalar) özel tip polyester elyaflar kullanılmaktadır. PET, meşrubat şişelerinin imalatındaki rolü ile en iyi bilinir.